Mandľový cheesecake
12
porcií
20
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
110
g
maslové sušienky
100
g
mandle
5
PL
mlieko
Plnka
500
g
jogurt
150
g
práškový cukor
1
ks
tvaroh
mandľová aróma
2
PL
kukuričný škrob
1
ks
vanilkový cukor
postup
1.
Sparíme mandle a olúpeme. Nalámeme ich najemno spolu so sušienkami a k tejto zmesi pridáme mlieko. Papierom na pečenie vystelieme tortovú formu a na dno rozložíme hmotu. Dáme zapiecť korpus asi na 5 minút do rúry, necháme ho vychladnúť a strčíme na chvíľku do mraziaku.
2.
Medzitým si pripravíme náplň a vylejeme ju na studený korpus. Cheesecake pečieme 75 minút na 150°C v rúre, v do ktorej sme dali nádobu s teplou vodou. Dvierka počas pečenia neotvárame. Keď je koláč hotový necháme ho vychladnúť pri izbovej teplote. Dobré je ho uložiť na noc do chladničky. Môžeme posýpať mandľovými lupienkami.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.