Banánové suflé
5
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
3
ks
banán
4
ks
vaječný bielok
4
ks
vaječný žĺtok
1
PL
limetová šťava
4
PL
kryštálový cukor
štipiek
soľ
olej na vymastenie
práškový cukor
postup
1.
Olúpeme banány, nakrájame ich na menšie kúsky a spolu s limetkovou šťavou a žĺtkami rozmixujeme na kašu.
2.
Bielka vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh. Do banánovej zmesi vmiešame cukor a nakoniec aj bielkový sneh.
3.
Misky vymastíme olejom, vysypeme práškovým cukrom a naplníme do 2/3 touto hmotou. Zapekáme v rúre pri teplote 170°C približne 15 až 20 minút. Keď je suflé hotové pocukrujeme.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.