Šalát z kyslej červenej kapusty
25
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
650
g
červená kyslá kapusta
400
g
tatárska omáčka
4
ks
kyslá uhorka
1/2
ks
maďarská zeleninová zmes
4
PL
kryštálový cukor
soľ
mleté čierne korenie
postup
Otvorenú červenú kyslú kapustu vyberieme z fľaše a precedíme cez sitko, dáme ju do pripravenej misy, pridáme pokrájané kyslé uhorky na drobné kocky, uvarenú zeleninovú maďarskú zmes s kukuricou iba 1/2 sáčku vysypeme do misy, pridáme 3-4 polievkové lyžice cukru podľa vlastnej chuti, osolíme, pridáme trocha mletého čierneho korenia a nakoniec pridáme tatársku majonézu. Všetko spolu premiešame a necháme odstať v chladničke aspoň 1 hodinu. Podávame pri sviatočných príležitostiach spolu so zemiakovým šalátom, ako prílohu k vyprážaným rôznym mäsám. Prajem dobrú chuť.
Podobné recepty
Od detstva mám blok, keď vidím rascovú polievku s vajíčkom, hovorí šéfkuchár Martin Novák otvorene. Rád má však túto klasiku (rozhovor)
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.