Zeleninové karbonátky
nízka
náročnosť
ingrediencie
150
g
mrkva
100
g
kel
150
g
karfiol
soľ
2
ks
vajce
20
g
hladká múka
mleté čierne korenie
110
g
strúhanka
trochu
hladká múka
trochu
strúhanka na obaľovanie
150
g
tuk na vyprážanie
postup
1.
Očistenú a umytú zeleninu pokrájame na väčšie kúsky a vložíme do horúcej osolenej vody. Uvaríme do polomäkka, scedíme a necháme odkvapkať. Vychladnutú zeleninu zomelieme na mlynčeku, pridáme múku, 1 vajce, soľ, mleté čierne korenie a strúhanku.
2.
Musí nám vzniknúť tuhšia masa. Sformujeme z nej karbonátky, ktoré obalíme múkou, rozšľahaným 1 vajcom a strúhankou. Vypražíme ich na malom množstve tuku. Môžeme podávať so zemiakovou kašou.
Podobné recepty
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu a nebude ani lepší. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.