Vyprážané bryndzové gule
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
vaječný bielok
štipiek
soľ
250
g
tvrdý syr
120
g
bryndza
150
g
strúhanka
mleté čierne korenie
mletá červená paprika
soľ
masť alebo olej na vyprážanie
postup
1.
Z bielkov a soli vyšľaháme tuhý sneh, potom pridáme nahrubo postrúhaný syr, bryndzu, 50 g strúhanky, okoreníme podľa chuti a premiešame. Z cesta, na kuchynskej fólii, vytvoríme dlhý valček o priemere asi 3 cm, pokrájame ho na menšie a sformujeme ich do tvaru gule. Potom ich obalíme v strúhanke, vložíme do rozohriatej masti, alebo oleja a vypražíme zo všetkých strán. Gule podávame so zemiakmi a zeleninovým šalátom.
2.
Vyskúšajte aj ďalších 150 receptov z Hontu, Podpoľania a Novohradu vo štvrtej časti série Poklady slovenskej kuchyne.
Poklady slovenskej kuchyne: http://www.bux.sk/knihy/204468-poklady-slovenskej-kuchynehont-podpolanie-novohrad.html
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.