Kávovo-orechová torta
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
5
ks
vajce
300
g
práškový cukor
1
dl
silná čierna káva
200
g
hrubá múka
100
g
zomleté orechy
1
balíček
vanilkový cukor
1
balíček
kypriaci prášok do pečiva
Krém
2,5
dl
biela káva
2
ks
žĺtok
1
balíček
vanilkový cukor
3
ČL
hrubá múka
50
g
práškový cukor
50
g
zomleté orechy
3
PL
rum
200
g
maslo
80
g
práškový cukor
postup
1.
V miske si vymiešame žĺtky s cukrom, tak aby sme dostali penu, k tomu pridáme vanilkový cukor, múku, prášok do pečiva, kávu, orechy a všetko vymiešame.
2.
Nakoniec pridáme sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Cesto pečieme pri miernejšej teplote.
3.
Príprava krému: Do bielej kávy dáme žĺtky, práškový a vanilkový cukor, múku a varíme za stáleho miešania, kým nám masa nezhustne. Krém necháme vychladnúť, a potom ho postupne pridávame do vopred vymiešaného masla s cukrom, orechmi a rumom. Všetko spolu dobre vymiešame a krém navrstvíme na tortu. Vrch torty ozdobíme orechmi, ktoré sme si rozkrojili na polovicu.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.