Pirohy z Halloumi
6
porcií
45
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
kg
polohrubá múka
3
hrnčeky
pomarančová šťava
3
KL
kypriaci prášok do pečiva
1
hrnček
rastlinný olej
štipiek
soľ
2
balíčky
strúhaný syr Halloumi
250
g
strúhaný syr čedar
2
KL
kypriaci prášok do pečiva
1
ks
cibuľa
5
ks
vajce
štipiek
mleté čierne korenie
podľa chuti
čerstvá mäta
trochu
tuk na vymastenie
1
ks
vajce na potretie
postup
1.
Múku, kypriaci prášok a soľ zmiešame. Prilejeme olej a dobre premiešame. Po troche dolievame pomarančovú šťavu a cesto vymiesime. Prikryjeme a necháme trochu odležať.
2.
Čerstvú mätu nasekáme a všetky všetky ingrediencie zmiešame dokopy na náplň. Cesto rozdelíme na rovnaké diely a vyvaľkáme na oválne pláty. Do ich stredu porozdeľujeme náplň a strany uzavrieme.
3.
Plech na pečenie potrieme olejom a poukladáme naň pirohy. Potrieme ešte rozšľahaným vajcom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 20-25 minút do zlatohneda.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.