Pridať recept

Grilovaná zelenina s cesnakom

ingrediencie

400 g
paradajka
400 g
paprika
150 ml
olivový olej
4 ks
baklažán
1 ks
citrón
4 strúčiky
cesnaku
mleté čierne korenie
soľ
petržlenová vňať

postup

1.
Predhrejeme gril a na jeho mriežku naukladáme celé baklažány, papriky a paradajky. Budeme grilovať veľmi pomaly, za stáleho obracania. Postupne odoberáme zeleninu po upečení, papriky a baklažány necháme len mierne vychladnúť a potom ich ošúpeme. Pokrájame.
 
2.
Zeleninu naukladáme do veľkej misy a nakoniec ju pokvapkáme marinádou z olivového oleja, ktorý sme premiešali so soľou, s korením, citrónovou šťavou a prelisovaným cesnakom. Zeleninu posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a podávame ku grilovanému mäsu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Zelená paprika
Nepodceňujte zelenú papriku: Jej všestrannosť v kuchyni vás prekvapí
Zelená paprika môže byť sladká i štipľavá, hrubostenná i tenkostenná. Za klasickú „kuchynskú“ papriku...
Bryndzová nátierka s cibuľou a paprikou
Paprika
Paprika je zelenina, ktorá pochádza zo strednej Ameriky, odkiaľ sa rozšírila do celého sveta. Po tom, čo sa...
Ako rýchlo olúpať cesnak? Šéfkuchár odhalil patent
Ako rýchlo olúpať cesnak? Šéfkuchár odhalil patent
Cesnak, hoci pre niektorých mimoriadne chutný a je neoddeliteľnou súčasťou takmer každého jedla. V kuchyni ho...
Ako variť zeleninu, aby nestratila farbu? Pozrite si tieto triky
Ako variť zeleninu, aby nestratila farbu? Pozrite si tieto triky
Varenie zeleniny je neoddeliteľnou súčasťou prípravy polievok, druhých chodov na obed alebo chutných večerí...
Cesnak obohatí váš pokrm, ale pri jeho spracovaní buďte opatrní. Často robíme túto chybu
Cesnak obohatí váš pokrm, ale pri jeho spracovaní buďte opatrní. Často robíme túto chybu
Bez cesnaku by bola naša kuchyňa chudobnejšia. Táto zelenina jednoznačne obohacuje chuť jedál, a aj keď...
Výborné je aj bezmäsité grilovanie. Máme recepty
Výborné je aj bezmäsité grilovanie. Máme recepty
Pre tých, ktorí tvrdia, že bez mäsa nie je pravé grilovanie, máme zlú (alebo dobrú) správu - nie je to pravda!...