Pridať recept

Mandľové suflé

4
porcie
35
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

200 g
tvaroh
3 ks
vajce
1 PL
hladká múka
3 PL
práškový cukor
1 KL
citrónová kôra
2 PL
citrónová šťava
2 PL
mleté mandle
štipiek
soľ
1 PL
práškový cukor na posypanie
trochu
tuk na vymastenie
trochu
múka na vysypanie formy

postup

1.
Vajcia rozbijeme, žĺtky vymiešame s cukrom do peny a prisypeme múku. Tvaroh vymiešame so strúhanou citrónovou kôrou a šťavou, potom ho vmiešame do žĺtkovej peny. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh, ktorý po lyžičkách primiešame do cesta. Nakoniec pridáme mandle.
 
2.
Formičky vymastíme trochou masla a vysypeme múkou. Cesto do nich nalejeme a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme asi 15 minút pri teplote 180°C. Potom zvýšime teplotu o 10°C a pečieme ešte 4 minúty. Po upečení a vychladení posypeme práškovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Míša rezy
Všetci pýtajú dupľu: Obľúbené Míša rezy pre všetky vekové kategórie
Výborné Míša rezy v jednoduchom recepte, ktorý chutí každému.
Drážďanský trojvrstvový koláč
Drážďanský trojvrstvový koláč: Za tento recept budete ďakovať! Lahodný, mäkký a s bohatou plnkou + ďalšie tvarohové koláče
Čo dnes upiecť? Máme pre vás skvelý tip na Drážďanský trojvrstvový koláč a aj niekoľko ďalších...
Výborné tvarohové rezy
Víkendové pečenie: 3 tvarohové rezy, ktoré musíte vyskúšať
Kráľom koláčových plniek je tvaroh. Že mu tento titul právom patrí, dokážeme v týchto mňam rezoch.
Jahodový zákusok
Svieže dezerty, zákusky a koláče z jahôd a tvarohu, ktoré zbožňujeme
Desať fantastických inšpirácií z tvarohu a jahôd.
Tvaroh
Vyrobte si doma poctivý tvaroh, čerstvý syr či ricottu: Je to jednoduché!
Nie každý má možnosť dostať sa ku kvalitným domácim mliečnym výrobkom. Našťastie pomocou jednoduchých...
Tvaroh
Zázrak menom TVAROH!
Tvaroh v sebe ukrýva neuveriteľný potenciál univerzálnej suroviny s pozoruhodnými nutričnými hodnotami...