Ovocný nákyp
8
porcií
50
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
ks
vajce
1/2
hrnček
krupicový cukor
2
PL
margarín
2
PL
mlieko
1
hrnček
polohrubá múka
1
KL
prášok do pečiva
1/2
KL
soľ
1/2
hrnček
sherry
4
hrnčeky
čerstvé ovocie
podľa chuti
zmrzlina
podľa chuti
šľahačka
postup
1.
Rúru predhrejeme na 180°C a vymastíme formu na pečenie. Vajce šľaháme s jednou šálkou cukru, po chvíli pridáme margarín, mlieko a prisypeme múku zmiešanú s práškom do pečiva a soľou. Cesto vlejeme do pripravenej formy.
2.
Sherry alebo brandy nalejeme do kastróla, pridáme zvyšný cukor a krátko povaríme (asi 4 minúty). Potom už prisypeme ovocie, prehrejeme a zmesou prelejeme cesto. Pečieme približne pol hodiny. Podávame horúce s vanilkovou zmrzlinou alebo šľahačkou.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.