Dusené kurča na cibuli
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
ml
vývar
150
ml
smotana
100
ml
biele víno
100
g
prerastená slanina
1
ks
kurča
4
ks
cibuľa
2
PL
maslo
1
ks
citrón
2
KL
škrobová múčka
4
PL
nastrúhaná reďkovka
petržlenová vňať
soľ
kajenské korenie
postup
1.
Rozštvrtíme kurča a odstránime z neho veľké kosti. Na zohriatom masle speníme pokrájanú cibuľu, pridáme kúsky kurčaťa, opečieme a potom mäso osolíme a okoreníme.
2.
Podlejeme vínom a troškou vývaru, prikryjeme a budeme pomaly dusiť v predhriatej rúre približne 50 minút. Ak je to potrebné podlievame vývarom. Zvinieme plátky slaniny a tie prepichneme špáradlami, aby rolky držali pokope a opečieme ich v rúre.
3.
Do šťavy prilejeme smotanu, citrónovú šťavu a škrobovú múčku, ktorú sme vymiešali s troškou vody a budeme pomaly variť približne 2 minúty. Na záver pridáme nastrúhané reďkovky a dôkladne premiešame. Ako prílohu môžeme servírovať varené zemiaky či hranolčeky, obložíme rolkami slaniny. Na záver posypeme petržlenovou vňaťou.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.