Cesnačka s olomouckými tvarôžkami
4
porcie
25
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
150
g
slanina
3
ks
cibuľa
3
ks
zemiaky
1
KL
kmín
podľa chuti
soľ
8
strúčikov
cesnaku
podľa chuti
mleté čierne korenie
štipiek
majoránka
250
ml
smotana na varenie
4
ks
olomoucké syrečky
postup
Do väčšieho hrnca vhodíme slaninu, necháme ju trochu opiecť, potom pridáme kolieska cibule a opražíme ju do zlata. Zalejeme 1,5 litrom vody. Pridáme kmín, osolíme a varíme, až kým zemiaky nezmäknú. Polievku ochutíme korením, prelisovaným cesnako, majoránkou, zalejeme smotanou. Všetko spolu rozmixujeme ponorným mixérom. Do každej misky dáme jeden olomoucký syreček a zalejeme cesnakovou polievkou. Podľa chuti môžeme slaninu opražiť ešte aj na povrch polievky.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.