Pridať recept

Hrášková polievka so špargľou

ingrediencie

150 g
špargľa
450 g
hrášok
600 ml
kurací vývar
3 PL
kyslá smotana
2 plátky
starší chlieb
9 ks
mladá cibuľka
3 plátky
anglická slanina
2 PL
rastlinný olej
mleté čierne korenie
soľ

postup

1.
Ohrejeme vývar. Umyjeme mladé cibuľky, očistíme ich a pokrájame na hrubo. Do vývaru dáme cibuľu spolu s mrazeným hráškom a necháme ho zovrieť.
 
2.
Opláchneme špargľové výhonky, odkrojíme hlavičky a dáme nabok. Nahrubo nakrájame stonky, vhodíme ich do hrnca a osolíme štipkou soli. Oheň zmiernime a hrniec zakryjeme a budem variť približne 10 až 15 minút alebo kým špargľa nezmäkne.
3.
Slaninu nakrájame na panvicu a opražíme ju dozlatista a chrumkava. Odložíme ju na tanier.
4.
V prípade, že zo slaniny nezostalo na panvici dosť tuku, pridáme ešte 1 - 2 lyžice oleja a zohrejeme ho. Na malé kocky nakrájame chlieb a budeme ho pražiť 2 až 3 minúty na silnom ohni. Musíme kocky často obraciať, až kým nezozlatnú.
5.
Keď povaríme špargľu s hráškom, tak ich rozmixujeme na krém. Pridáme do neho hlavičky špargle a 5 minút povaríme, až kým nezmäknú.
6.
Do nahriatych misiek nalejeme polievku a do stredu dáme kyslú smotanu, posypeme krutónmi a kúskami slaniny. Servírujeme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ako skladovať špargľu? Vďaka tejto chybe sa rýchlo hodia na vyhodenie
Ako skladovať špargľu? Vďaka tejto chybe sa rýchlo hodia na vyhodenie
Začala sa sezóna špargle, jednej z najžiadanejších jarných druhov zeleniny. Hoci jej cena môže byť...
Špargľa
Ako sa má špargľa variť? Väčšina ľudí robí prácu navyše, zbytočne!
Špargľa by mala byť mäkká, ale zároveň pevná a šťavnatá. To je pre niektorých ľudí ťažké dosiahnuť...
Ako skladujete špargľu? Takto vydrží čerstvá a chutná až týždeň
Ako skladujete špargľu? Takto vydrží čerstvá a chutná až týždeň
Skladovanie špargle sa zdá byť samozrejmosťou, no mnohí ľudia robia základnú chybu. Špargľa tak rýchlo...
Delikátna špargľa: Všetky recepty, ktoré potrebujete poznať, aby ste vždy pripravili tú najchutnejšiu  špargľu
Delikátna špargľa: Všetky recepty, ktoré potrebujete poznať, aby ste vždy pripravili tú najchutnejšiu špargľu
Jedna z najdelikátnejších zelenín má obmedzenú sezónu od apríla do júna, preto si ju treba vychutnať, kým...
Špargľa: Zelenina, ktorá zmení vaše jarné menu
Špargľa: Zelenina, ktorá zmení vaše jarné menu
Nastala sezóna špargle. Povieme vám, prečo by ste ju mali jesť a čo si z nej pripraviť.
Vývar s touto prísadou už nie je zdravý. Väčšina ju do polievky aj tak pridáva
Vývar s touto prísadou už nie je zdravý. Väčšina ju do polievky aj tak pridáva
Vývar patrí medzi najobľúbenejšie polievky a väčšina z nás si bez neho nevie nedeľný obed ani len...