Zemiakové langoše
45
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
5
ks
zemiaky
500
g
hladká múka
mlieko
kvasnice
soľ
olej
kečup
kyslá pochúťková smotana
tatárska omáčka
syr
cesnaku
postup
Zo všetkých surovín vypracujeme cesto, vytvarujeme bochníky a necháme vykysnúť asi 30 minút. Vykysnuté bochníky roztiahneme na placky s tenkým stredom a vypražíme na oleji, tak aby langoš plával. Cesnak na potretie pripravíme tak, že roztlačíme dva strúčiky cesnaku, rozmiešame v 1dcl vody a 2 PL oleja a osolíme. Pred podávaním potrieme cesnakom, ochutíme podľa chuti smotanou, kečupom, alebo tatárskou omáčkou. Posypeme syrom poprípade pridáme ingrediencie podľa svojho vkusu.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk