Pridať recept

Zemiakové langoše

ingrediencie

5 ks
zemiaky
500 g
hladká múka
mlieko
kvasnice
soľ
olej
kečup
kyslá pochúťková smotana
tatárska omáčka
syr
cesnaku

postup

Zo všetkých surovín vypracujeme cesto, vytvarujeme bochníky a necháme vykysnúť asi 30 minút. Vykysnuté bochníky roztiahneme na placky s tenkým stredom a vypražíme na oleji, tak aby langoš plával. Cesnak na potretie pripravíme tak, že roztlačíme dva strúčiky cesnaku, rozmiešame v 1dcl vody a 2 PL oleja a osolíme. Pred podávaním potrieme cesnakom, ochutíme podľa chuti smotanou, kečupom, alebo tatárskou omáčkou. Posypeme syrom poprípade pridáme ingrediencie podľa svojho vkusu.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie
Podobné články
Hranolčeky
Poznáme tajomstvo tých najchrumkavejších hranolčekov
Aby ste z fritézy vytiahli na povrchu krásne chrumkavé a vo vnútri vláčne zemiakové hranolčeky, mali by ste...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zemiaková kaša
Zemiaková kaša vždy krásne nadýchaná, krémová a bez hrudiek! Trik skúsenej gazdinky, ako pripraviť tú najlepšiu + recepty
Nadýchané a krémové zemiakové pyré získate vďaka správne zvoleným surovinám a pár drobných pravidlám...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...
TOP
Langoše z kyslej smotany - vynikajúce, FOTORECEPT
Vďaka TAJNEJ prísade sa už nikdy nepripália! Toto je najvyhľadávanejší recept na langoše, mäkké aj na druhý deň a vôbec nie sú mastné
Langoše mäkké ako vatička a z toho najlepšieho cesta z chladničky! Prezradíme vám šikovný trik, vďaka...