Mleté holandské rezne
nízka
náročnosť
ingrediencie
100
ml
smotana
150
g
syr Eidam
2
PL
mlieko
1
ks
citrón
2
ks
vajce
600
g
mleté bravčové mäso
1
KL
citrónová kôra
mleté biele korenie
soľ
muškátový kvet
strúhanka
olej na vyprážanie
postup
1.
Osolíme, okoreníme mleté mäso, pridáme kôru z dobre umytého citróna, vajcia, smotanu, nastrúhaný syr a dobre premiešame a odložíme na 2 hodiny do chladničky.
2.
Zo zmesi vyhotovíme ploché oválne rezne, obalíme ich v múke, rozšľahaných vajciach s mliekom a v preosiatej strúhanke.
3.
V rozohriatom oleji vypražíme rezne dozlata. Necháme ich odkvapkať na papierovej utierke, čím ich zbavíme prebytočného tuku. Servírujeme ozdobené kúskami citróna.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.