Domáca knedľa
4
porcie
80
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
kg
polohrubá múka
2
ČL
cukor
1
ČL
soľ
1
kocka
droždie
500
ml
mlieko
1
ks
vajce
2
PL
olej
postup
Múku vsýpeme do misy, pridáme soľ, cukor, vajce, rozmrvené droždie a toľko letného mlieka, aby nám vzniklo hustejšie cesto. Pridáme olej a poriadne premiesime. Zakryjeme a necháme 1-1,5hod.kysnúť. Na pomúčenej doske si cesto nožom rozdelíme na 3-4 časti, urobíme bochníčky a necháme podkysnúť. Po jednom zvinieme do tvaru knedle, ešte chvíľu necháme a paríme na pomastenom paráku 20 minút.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.