Celozrnná žemľovka
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
chlieb
1
kg
jablko
mletá škorica
med
mlieko
olej
vaječný bielok
postup
V miske ohrejeme mlieko a rozpustíme v ňom med. Potom namáčame plátky chleba alebo bagiet a vrstvíme do predpripravenej vymastenej zapekacej misy. Jednotlivé vrstvy chleba prekladáme vrstvami jabĺk a posýpame škoricou, podľa seba zvolíme plátky alebo nastrúhané jablká. Poslednou je chlebová vrstva. Na ňu vylejeme vyšľahaný sneh a rozotrieme po celej šírke.V rúre napokon necháme zapiecť zhruba 30 minút.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.