Pridať recept

Rizoto s tekvicou

ingrediencie

300 g
dlhozrnná ryža
3 PL
olivový olej
700 ml
zeleninový vývar
1,5 kg
tekvica
3 PL
maslo
4 strúčiky
cesnaku
2 ks
cibuľa
4 PL
strúhaný parmezán
petržlenová vňať
tekvicové semienka
mleté čierne korenie
soľ

postup

1.
Ošúpeme tekvicu, odstránime semienka a pokrájame ju na kocky. Dáme ich na plech, pokvapkáme polovicou oleja a v predhriatej rúre pečieme približne 15 minút.
 
2.
Na zvyšnom oleji s polovicou masla opražíme nakrájanú cibuľu s cesnakom, pridáme ryžu, opražíme a zalejeme vývarom. Osolíme, okoreníme a za stáleho miešania dusíme, až kým vývar celkom nevsiakne do ryže.
3.
Na koniec vmiešame teplú upečenú tekvicu, parmezán a zvyšné maslo. Servírujeme posypané tekvicovými semienkami a pokrájanou petržlenovou vňaťou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ako správne na talianske rizoto?
Viete čo je nočná mora milovníkov talianskej gastronómie? Keď im do rizota pridáte šľahačkovú smotanu...
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!
Delikátne rizoto: Overený recept na pravé talianske rizoto
Delikátne rizoto: Overený recept na pravé talianske rizoto plus nápady, ako ho ozvláštniť
Uvarte si s nami skutočnú delikatesu, ktorá bude hotová do pol hodiny. Tu je osvedčený recept užitočné rady,...
Syry
Nie je to Francúzsko ani Švajčiarsko: Táto krajina je najšialenejšia na svete, čo sa týka syrov
Milovníci syra zbystrite pozornosť: Spoločnosť Mintel, ktorá sa zaoberá prieskumom verejnej mienky, zistila,...
close up of carbohydrate food
Zemiaky, ryža, cestoviny alebo krúpy? Dietológ raz a navždy vyrieši vašu dilemu
Sú neodmysliteľným doplnkom polievok alebo druhého chodu, ale čo bude najlepšia voľba? Dietológ si vzal...