Bezlepková štrúdľa
15
porcií
90
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
300
g
múka bezlepková
200
g
maslo
5
ks
jablko
1
hrsť
hrozienka
1
ks
vajce
1
PL
práškový cukor
1
PL
mletá škorica
trochu
práškový cukor na posypanie
postup
1.
Maslo vymiešame s múkou a necháme hodinu ležať na chladnom mieste.
2.
Z cesta vyváľame tenký plát cesta. Celé vajce rozšľaháme a potrieme ním cesto.
3.
Jablká umyjeme, zbavíme jadrovníka a nahrubo nastrúhame. Potom ich poukladáme na cesto a posypeme hrozienkami, škoricou a cukrom. Zavinieme.
4.
Dáme piecť do vyhriatej rúry na 170°C, kým koláč nezozlatne. Po upečení posypeme práškovým cukrom.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.