Lahodný losos
nízka
náročnosť
ingrediencie
700
g
losos
šťava z citróna
korenie na ryby
2
PL
olivový olej
2
PL
maslo
kôpor
pažitka
šalát
citrón
zelenina
postup
Lososa očistíme, oddelíme od kože, prípadne zbavíme kosti. Filetu umyjeme, zľahka osušíme obrúskom a nakrájame rovnako veľke steaky. Pokvápkame ich citrónovou sťavou, posypeme rybacím korením, uložíme na chladné miesto a necháme asi 20 minút stáť. V panvici zohrejeme olej s maslom a porcie lososa z oboch strán opečieme domäkka. Kôpor, rozmarín a tymián opláchneme, osušíme a nahrubo nasekáme. Lososa rozdelíme na taniere, ozdobíme bylinkami, obložíme listami šalátu, citrónom a ľubovoľnou zeleninou. Môžeme podávať aj so zemiakmi alebo opečenou bagetou. Prajeme vám dobrú chuť!
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.