Pridať recept

Ryžové lievance

4
porcie
35
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 hrnčeky
ryža
200 g
hladká múka
100 ml
mlieko
2 ks
vajce
1 balíček
vanilínový cukor
1/2 balíček
kypriaci prášok do pečiva
1/2 KL
citrónová kôra
štipiek
škorica
1 KL
rumová aróma
25 ml
olej na vyprážanie
1 téglik
nízkotučný jogurt

postup

1.
Ryžu uvaríme domäkka a necháme vychladnúť. Cukor vymiešame s vajcami a za stáleho miešania prisypávame múku zmiešanú s kypriacim práškom. Prilejeme mlieko a po kôpkach vmiešavame aj ryžu.
 
2.
Ochutíme škoricou, citrónovou kôrou a rumovou arómou. Dobre premiešame.
3.
Lievance vysmážame na rozpálenom oleji z oboch strán do zlatista, po upečení odložíme na servítku, aby vysala prebytočný tuk. Podávame s lyžičkou jogurtu navrchu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Domáce lievance
Ľahučké a krásne nadýchané lievance na počkanie: Pri príprave si dávajte pozor na tieto CHYBY, robí ich každý! (recepty)
Aj vy máte radi lievance? Robíme ich takmer každý deň, ale zrejme nie správne. Toto sú veci, ktoré by ste mali...
Žiadna kalorická bomba! Urobte si tieto perfektné lievance plné bielkovín a zdravých sacharidov, chutia oveľa
Žiadna kalorická bomba! Urobte si tieto perfektné lievance plné bielkovín a zdravých sacharidov, chutia oveľa lepšie ako klasické
Doprajte si sladké raňajky aj počas diéty. Ako si ľahko pripraviť vlastné proteínové lievance?
Bylinková nátierka
Čo na raňajky? 30 skvelých receptov na dokonalý štart do nového dňa
Raňajky sú jedným z najdôležitejších jedál dňa. Často na ne nemáme dostatok času ani energie. Preto vám...
close up of carbohydrate food
Zemiaky, ryža, cestoviny alebo krúpy? Dietológ raz a navždy vyrieši vašu dilemu
Sú neodmysliteľným doplnkom polievok alebo druhého chodu, ale čo bude najlepšia voľba? Dietológ si vzal...
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Odporúčania týkajúce sa oplachovania ryže pred varením sa najčastejšie uvádzajú v kulinárskom kontexte...