Pridať recept

Rizoto zo šampiňónov

4
porcie
35
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

300 g
ryža
250 g
šampiňóny
2 ks
mrkva
40 g
maslo
750 ml
kurací vývar
100 g
mrazený hrášok
1 štipka
soľ
1 štipka
mleté čierne korenie

postup

1.
Cibuľu ošúpeme a nadrobno nakrájame. Oškrabeme mrkvu a nakrájame ju na kolieska. Očistíme šampiňóny a nakrájame ich na tenké plátky.
 
2.
Cibuľu opražíme na masle a pridáme ryžu opláchnutú studenou vodou. Pridáme huby a mrkvu. Osolíme, prilejeme vývar a prikryjeme. Necháme variť, kým nie je ryža mäkká.
3.
Krátko pred koncom varenia pridáme hrášok a korenie. Pri podávaní ozdobíme petržlenovou vňaťou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!
Delikátne rizoto: Overený recept na pravé talianske rizoto
Delikátne rizoto: Overený recept na pravé talianske rizoto plus nápady, ako ho ozvláštniť
Uvarte si s nami skutočnú delikatesu, ktorá bude hotová do pol hodiny. Tu je osvedčený recept užitočné rady,...
close up of carbohydrate food
Zemiaky, ryža, cestoviny alebo krúpy? Dietológ raz a navždy vyrieši vašu dilemu
Sú neodmysliteľným doplnkom polievok alebo druhého chodu, ale čo bude najlepšia voľba? Dietológ si vzal...
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Odporúčania týkajúce sa oplachovania ryže pred varením sa najčastejšie uvádzajú v kulinárskom kontexte...
Zelený, sladký a veľmi zdravý: Jesť by sme ho mali takto
Podporuje trávenie, chráni srdce a udržiava krvný tlak i cholesterol v zdravých hodnotách. Zelený hrášok by sme mali jesť takto
Jednou z prvých úrod v našich končinách je hrášok. Táto rastlinka s dlhou tradíciou je u nás...