Dyňový kompót
4
porcie
45
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
tekvica
500
g
cukor
1
ks
škorica
3
ks
klinčeky
2
ks
citrón
trochu
ocot
postup
1.
Deň dopredu olúpeme zrelú tekvicu, rozkrojíme ju a zbavíme semiačok. Dužinu nakrájame na kocky, ktoré namočíme na 24 hodín do mierneho octového roztoku (ocot zriedime s vodou).
2.
Cukor rozmiešame v 750 ml vody, pridáme škoricu a klinčeky. Citróny umyjeme, nakrájame na kolieska a vhodíme do vody s cukrom.
3.
Tekvicu vyberieme z octu, odkvapkáme a vhodíme do variacej sa vody. Varíme, kým nie je mäkká a sklovitá. Ešte za horúca ju dávkujeme do sklenených fliaš a prikryjeme viečkami. Nie je potrebné ju ďalej sterilizovať.
Podobné recepty
Od detstva mám blok, keď vidím rascovú polievku s vajíčkom, hovorí šéfkuchár Martin Novák otvorene. Rád má však túto klasiku (rozhovor)
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.