Americké žemle
18
porcií
70
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
polohrubá múka
400
ml
vlažné mlieko
2
ks
vajce
70
g
maslo rozpustené
42
g
droždie
2
KL
soľ
1
KL
kryštálový cukor
postup
1.
Postup: pripravíme si kvások, z mlieka, cukru, trochu múky. Múku preosejeme, pridáme vykysnutý kvások, soľ, vajcia, rozpustené maslo, vlažné mlieko prilievame podľa potreby. Vymiesime na vláčne cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť.
2.
Cesto rozdelíme na 18 rovnakých žemličiek a kladieme na plech s papierom na pečenie. Necháme podkysnúť. Pred vložením do vyhriatej rúry ich potrieme mliekom a posypeme sezamom.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
BlazenaSadovska
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.