Hruškový koláč
6
porcií
70
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
polohrubá múka
250
g
maslo
5
PL
vlažná voda
štipiek
soľ
3
PL
cukor
3
ks
vajce
400
ml
plnotučné mlieko
5
ks
hrušky
postup
1.
Zmiešame maslo, múku a vodu a vypracujeme cesto, ktorým vyložíme formu. Na stenách urobíme okraje. Hrušky olúpeme a nakrájame na plátky, ktoré ukladáme na cesto.
2.
V hrnci zmiešame mlieko, cukor a vajcia. Za stáleho miešania zohrievame, ale nevaríme, až kým zmes nezhustne.
3.
Zmes nalejeme na cesto vo forme a dáme piecť do vyhriatej rúry na 40 minút.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.