Halászlé
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
PL
masť
2
PL
cibuľa
4
strúčiky
cesnaku
800
g
sladkovodná ryba
200
g
koreňová zelenina
1,5
litre
voda
2
KL
sladká mletá paprika
soľ
2
ks
feferónka
2
ks
paradajka
petržlenová vňať
celé čierne korenie
nové korenie
1/2
ks
pór
postup
1.
Očistíme ryby, teda odstránime chvosty, hlavy a chrbtové kosti a rozporciujeme. Môžeme použiť ryby ako kapor, zubáč, lieň, mrena a podobne.
2.
Nakrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak osmažíme na masti a hrniec na chvíľku odstavíme. Následne primiešame mletú papriku a zalejeme vodou. Hrniec vrátime na sporák. Osolíme, pridáme rybie mäso, pokrájanú koreňovú zeleninu, feferóny, pór, paradajky, koreniny a nasekanú petržlenovú vňať.
3.
Necháme polievku zovrieť a potom znížime teplotu a budeme variť ešte 2 hodiny. Nemiešame polievku, aby sa mäso nerozpadlo. Hrncom môžeme občas potriasť.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.