Veľkonočný baranček
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
múka
120
g
cukor
120
g
maslo
4
ks
žĺtok
2
KL
citrónová kôra
30
g
droždie
1
štipka
soľ
30
g
hrozienka
30
g
mandle
1/4
liter
mlieko
maslo na vymastenie
strúhanka
práškový cukor na posypanie
postup
1.
Do peny vymiešame maslo a pridávame múku, žĺtky, cukor, soľ, citrónovú kôru, droždie a prilejeme toľko mlieka, aby cesto bolo polotuhé. Cesto poriadne prepracujeme a potom ho dáme vykysnúť.
2.
Maslom vymažeme formu na barančeka a potom ju posypeme zľahka strúhankou.
3.
Do cesta, ktoré nám vykyslo primiešame mandle a hrozienka. Formu naplníme cestom a necháme ešte 10 minút kysnúť. Keď je dopečený vyklopíme ho z formy a posypeme práškovým cukrom. Okolo krku môžeme uviazať stužku.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.