Oriešková roláda
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
18
dkg
orechy
18
dkg
práškový cukor
ríbezľový lekvár
3
PL
mlieko
Plnka
7
dkg
orechy
7
dkg
maslo
7
dkg
práškový cukor
1
PL
rum
2
KL
kakao
Kakaová poleva
6
KL
kryštálový cukor
3
KL
kakao
1
KL
maslo
postup
1.
Najprv si pripravíme plnku. Oriešky pomelieme a dáme do misy. Pridáme maslo, práškový cukor, rum, kakao a všetko spolu dobre vymiešame. Miešame asi 10 minút.
2.
Orieškové cesto na roládu: Oriešky pomelieme a dáme na tablu. Pridáme práškový cukor, mlieko a všetko spolu zmiesime. Tablu posypeme práškovým cukrom a zmiesené oriešky rozvaľkáme na hrúbku asi 3 mm. Tenko potrieme ríbezľovým lekvárom a pripravenou plnkou. Opatrne zakrútime. Zakrútenú roládu polejeme kakaovou polevou a necháme stuhnúť.
3.
Kakaová poleva: Kryštálový cukor s vodou necháme zovrieť. Pridáme kakao a malú chvíľu povaríme. Ďalej pridáme maslo a dobre vymiešame.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.