Zapekané rezance starej mamy
4
porcie
stredná
náročnosť
ingrediencie
400
g
hrubá múka
1
ks
vajce
120
g
maslo
soľ
200
g
slivkový lekvár
maslo na vymastenie
strúhanka
50
g
mleté orechy
práškový cukor
postup
1.
Na doske z múky, vajca, vody a trošku soli urobíme rezancové cesto, vyvaľkáme a nakrájame na širšie rezance. Uvaríme ich vo vode. Vyberieme dierkovanou naberačkou, necháme odtiecť.
2.
Uvarené rezance polejem rozpusteným maslom, pridáme lekvár a rozmiešame. Ohňovzdornú nádobu vymastíme maslom, vysypeme strúhankou a vložíme do nej rezance.
3.
Vrch posypeme mletými orechmi a dáme do vyhriatej rúry zapiecť. Po upečení posypeme práškovým cukrom.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.