Losos s paradajkami plnenými chrenom
35
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
500
g
filety z lososa
štipiek
soľ
Tulipány
100
g
jemný tvaroh
2
ks
tavený syr
podľa chuti
chren a majonéza
Príloha
300
g
zemiaky
1
balíček
cherry paradajky
postup
1.
Grilovaný losos:
rybu osušíme od nadbytočnej vody, osolíme a na olivovom oleji orestujeme z oboch strán.
2.
Chrenové tulipány:
Podlhovasté cherry paradajky nakrájame krížom tak, aby v mieste stopky ostali celé. Vydlabeme zrniečka, naplníme plnkou. V mieste stopky vpichneme asi 10 cm dlhú špajdlu, na ktorú navlečieme zelenú vňaťku mladej cibuľky – ako stonka tulipánu.
3.
Zemiaky:
Zemiaky očistíme, nakrájame na kolieska. Pekáč vymastíme olejom, vložíme zemiaky, osolíme, posypeme mletou rascou, zamiešame a ešte polejeme olejom. Pečieme asi hodinu vo vyhriatej rúre za občasného premiešania. Ku koncu pečenia môžeme posypať strúhaným syrom.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.