Torta z ricotty a citrusových plodov
8
porcií
75
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
50
g
hrozienka
3
PL
brandy
60
g
pšeničná krupica
350
g
ricotta
3
ks
žĺtok
80
g
cukor
1
štipka
soľ
3
PL
citrónová šťava
1/2
KL
mletá vanilka
1
PL
citrónová kôra
trochu
tuk na vymastenie
Plnka
2
ks
pomaranč
2
ks
mandarínky
1
ks
citrón
4
PL
citrónové želé
postup
1.
Do menšej misy dáme hrozienka, zalejeme brandy a necháme odstáť 30 minút.
2.
Rúru predhrejeme na 180°C a tortovú formu potrieme tukom a vysypeme lyžicou krupice.
3.
Ricottu dáme do misky a rozotrieme. Pridáme žĺtky, cukor, soľ, citrónovú šťavu, mletú vanilku (alebo vrecúško vanilkového cukru) a zvyšok krupice. Všetko vymiešame na krém a pridáme citrónovú kôru a hrozienka aj s brandy.
4.
Ricottovú masu vlejeme do formy a povrch vyhladíme. Pečieme dozlatista v predhriatej rúre 35-40 minút. Tortu necháme chladnúť vo vypnutej rúre najmenej 2 hodiny, dvierka však necháme naširoko otvorené.
5.
Na plnku ošúpeme citrusové plody tak, aby na nich nezostali nijaké zvyšky bielej šupky. Z dielikov odstránime blanky, aby sme získali čisté kúsky. Na slabom ohni v hrnčeku rozpustíme citrónové tortové želé.
6.
Vychladnutú tortu potrieme časťou citrónového želé. Mandarínkové dieliky naaranžujeme navrch a potrieme zvyškom želé. Ricottovú tortu necháme pred podávaním ešte istý čas odpočinúť.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.