Ryžový šalát so šunkou
6
porcií
25
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
350
g
ryža basmati
600
ml
vriaca voda
150
g
hrášok
200
g
dusená šunka
3
stonky
vňaťový zeler
1
ks
cibuľa
3
PL
petržlenová vňať
2
PL
mäta
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
1/4
ks
biela kapusta
Čerstvý pomarančový dressing
6
PL
pomarančová šťava
3
PL
extra panenský olivový olej
2
KL
dijonská horčica
postup
1.
Ryžu nasypeme do kastróla a zalejeme vriacou vodou. Necháme ju znovu zovrieť a potom oheň zmiernime, aby sa varila len slabo. Prikryjeme a dusíme asi 15 minút, alebo podľa návodu na obale, kým ryža nie je mäkká a nevsiakne všetku vodu. Uvarenú ryžu preložíme do veľkej misy, pridáme mrazený hrášok a necháme vychladnúť.
2.
Pridáme šunku, zeler a cibuľu pokrájanú na kocky. Najemno nasekanú petržlenovú vňať, mätu a dôkladne premiešame, aby sa všetko rovnomerne obalilo. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Dresing pripravíme zmiešaním všetkých surovín.
3.
Niekoľko listov kapusty môžeme nechať na ozdobu, ostatné najemno pokrájame. Ryžový šalát a čakanku rozdelíme do tanierov a podávame s dresingom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.