Pridať recept

Mandarinková torta

ingrediencie

3 ks
vajce
150 g
kryštálový cukor
120 g
polohrubá múka
2 ks
mandarinkové kompóty
300 ml
šľahačková smotana
2 ks
Vanilkového pudingu bez varenia

postup

1.
Cesto : Vajcia vyšľahajte s cukrom do peny. Prisypte preosiatu múku a opatrne premiešajte. Cesto vylejte do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Vložte do vyhriatej rúry a upečte. Upečené cesto vyberte z formy a nechajte vychladnúť.
 
2.
Krém : Šťavu z oboch kompótov vylejte do väčšej nádoby a doplňte vodou do ½ l. Pridajte balíčky vanilkového pudingu a dobre vymiešajte. Šľahačkovú smotanu vyšľahajte dotuha a zľahka zapracujte do pudingovej hmoty. Polovicu kompótových mandarínok nakrájajte na menšie kúsky a vmiešajte do krému.
3.
Na vychladnutý tortový korpus rovnomerne natrite hrubú vrstvu krému. Tortu na niekoľko hodín odložte do chladu. Po stuhnutí ozdobte povrch torty zvyšnými kompótovými mandarínkami, ovocím a strúhanou čokoládou. Na ozdobu: ľubovoľné ovocie, 50 g čokolády na varenie
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ako v obchode rozoznáte sladké mandarínky od kyslých? Takto spoznáte sladké a šťavnaté
Ako v obchode rozoznáte sladké mandarínky od kyslých? Tieto sú vždy sladké a šťavnaté
Aj vy ich v tomto mesiaci kupujete o niečo viac ako inokedy? Takto rozoznáte tie najlepšie!
Mandarinkový džús
Mandarínky - pre zdravie aj do dezertov
Mandarínka obecná – tak sa nazýva vysoký ker, na ktorom dozrievajú plody manadrínky. Pochádzajú z...
Aj vy dávate preč bielu šupku z mandarínok? Veľká chyba!
Neodlupujte ju! Viete, prečo by sme mali jesť bielu šupku mandarínok?
Aj vy dávate preč bielu šupku z mandarínok? Veľká chyba!
Prečo zaradiť mandarínky do jedálnička
Čo sa stane, ak zjete každý deň tri mandarínky?
Malé citrusové ovocie vždy poteší lahodnou chuťou, krásnou vôňou a príjemne prekvapí svojim nutričným...