Japonská polievka miso
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
balíček
morská riasa kombu
1
PL
saké
2
KL
krupicový cukor
1/2
KL
ďumbier
2
PL
pasta miso
4
ks
jarná cibuľka
6
ks
huby Shiitake
80
g
tofu
80
g
žerucha
trochu
sezamové semienka
postup
1.
Kombu dáme do polievkového hrnca a zalejeme asi 1 litrom vody. Pomaly necháme zovrieť, potom odstavíme a hrniec prikryjeme. Na 5 minút odložíme nabok. Potom riasu dierkovanou lyžicou vyberieme a vyhodíme.
2.
Do vývaru vmiešame saké (čínske ryžové víno), cukor aj ďumbier a znovu necháme zovrieť. Zmiernime oheň, vmiešame pastu miso a miešame, kým sa celkom nerozpustí.
3.
Pridáme nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku, tofu pokrájané na kocky, huby pokrájané na plátky a lístky žeruchy. Za stáleho miešania 2 minúty opatrne zohrievame - polievka sa nesmie variť. Rozdelíme ju do malých misiek a ihneď podávame. Posypeme sezamovými semienkami podľa chuti.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.