Pridať recept

Ľahký zeleninový vývar

6
porcií
75
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 PL
slnečnicový olej
250 g
pór
1 ks
cibuľa
1 ks
bobkový list
štipiek
čerstvý tymián
1 PL
petržlenová vňať
250 g
mrkva
3 ks
zelerová vňať
1 KL
soľ
5 ks
nové čierne korenie

postup

1.
V polievkovom hrnci, najlepšie liatinovom, zohrejeme olej. pridáme nadrobno pokrájaný pór a cibuľu, dobre premiešame a oheň zmiernime. Prikryjeme natesno a 20 minút pomaly dusíme. Občas hrncom potrasieme.
 
2.
Pridáme bobkový list, tymian, petržlenovú vňať, nadrobno pokrájanú mrkvu, zeler a soľ. Zalejeme 2 litrami studenej vody a zosilníme oheň. Pomaly necháme zovrieť a z povrchu počas varenia zbierame penu.
3.
Keď sa voda varí a penu sme odstránili, pridáme korenie a oheň znovu zmiernime. Prikryjeme a 35 minút pomaly varíme.
4.
Vývar nalejeme do veľkej ohňovzdornej nádoby a necháme vychladnúť. Môžeme ho použiť hneď a podávať alebo ho necháme vychladnúť a zmrazíme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Nečistoty vo vývare? Pridajte jednu zložku a zbavte sa problému! Krásne číry a bez zakalenia
Nečistoty vo vývare? Pridajte jednu zložku a zbavte sa problému! Krásne číry a bez zakalenia
Domáci vývar býva často zakalený. Hoci usadeniny na povrchu polievky neovplyvňujú jej chuť ani výživovú...
Vývar úplne zmení svoju chuť, keď soľ pridáte v správnej chvíli - toto je ona!
Vývar úplne zmení svoju chuť, keď soľ pridáte v správnej chvíli - toto je ona!
Vývar je pravdepodobne naša najobľúbenejšia polievka, ktorá nesmie chýbať pri nedeľnom obede. Hoci každý...
Pripravujete nedeľný vývar? Dajte do neho túto netypickú surovinu, bude oveľa výraznejší a chuťovo lepší
Do vývaru ju dáva málokto! Stačí jeden kus a bude oveľa výraznejší a chuťovo lepší
Je váš vývar slabý a nevýrazný? Skúste ho dnes uvariť inak ako zvyčajne. Možno budete prekvapení,...
Vývar s touto prísadou už nie je zdravý. Väčšina ju do polievky aj tak pridáva
Vývar s touto prísadou už nie je zdravý. Väčšina ju do polievky aj tak pridáva
Vývar patrí medzi najobľúbenejšie polievky a väčšina z nás si bez neho nevie nedeľný obed ani len...
Pridajte do vývaru túto netypickú prísadu! Používajú ju iba skúsení kuchári a vývar chutí oveľa lepšie
Najlepšie mäso na vývar. Bude dokonale výrazný a chutný
Je to jedna z najobľúbenejších polievok a klasika našej kuchyne. Nič sa nevyrovná domácemu vývaru. Je...
TOP
Kurací vývar
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu, ale lepší nebude. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Zasýti, zahreje, dodá cenné živiny, chutí výborne a väčšina z nás si bez neho nedeľný obed nevie ani len...