Hovädzí vývar
6
porcií
180
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
PL
slnečnicový olej
150
g
hovädzie mäso
1
ks
cibuľa
1
ks
mrkva
1
stonka
vňaťový zeler
2
ks
bobkový list
1
stonka
petržlenová vňať
1
stonka
čerstvý tymián
10
ks
celé čierne korenie
1/2
KL
soľ
postup
1.
V polievkovom hrnci na silnom ohni rozohrejeme olej. Mäso z oboch strán opečieme dohneda, potom ho vyberieme a odložíme.
2.
Zmiernime oheň a pridáme zeleninu. Za občasného miešania ju opatrne pražíme dohneda. Zalejeme 2 litrami vody a necháme zovrieť.
3.
Mäso vrátime do hrnca zohrievame, kým sa tekutina nezačne mierne variť. Z povrchu zbierame všetku penu, potom pridáme pokrájanú zeleninu a cibuľu, korenie a soľ. Zmiernime oheň, prikryjeme a pomaly varíme 2 hodiny.
4.
Vývar scedíme do ohňovzdornej misy, mäso aj zeleninu vyberieme. Necháme vychladnúť a z povrchu pozbierame všetok tuk.
5.
TIP: Na baraní alebo bravčový vývar použijeme chudé baranie alebo bravčové mäso. Namiesto čistého mäsa môžeme použiť kosti zo zvyškami mäsa.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.