Pridať recept

Krehké koláčiky s ovocím

ingrediencie

Cesto

1 balíček
lístkové cesto

Plnka

1 dl
vanilkový krém
jahody

Na ozdobu

jahody
lístky
medovka

Na potretie

1 ks
vajce

postup

1.
Rozmrazíme lístkové cesto, ktoré následne rozdelíme na 3 časti. Cesto rozložíme na plech, ktorý je vystlaný papierom na pečenie a potrieme cesto vajíčkom. Budeme piecť pri teplote 200°C, kým nezíska zlatú farbu.
 
2.
Plnka: Môžeme si pripraviť vanilkový krém, alebo stačí použiť aj vyšľahanú šľahačku.
3.
Umyjeme jahody a môžme ich nakrájať aj na menšie časti. Jednotlivé časti cesta rozdelíme na polovicu, pričom vždy jednu potrieme krémom alebo šľahačkou. Na vrch rozložíme ovocie, preložíme druhou polovicou cesta a dozdobíme ovocím podľa chuti. Na záver môžeme použiť aj niekoľko lístkov medovky alebo mäty.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ľahučká roláda so smotanovým krémom a jahodami
Pri jednoduchosti, vizuále a chuti tejto klasickej letnej pochúťky blednú aj tie najdekadentnejšie dezerty.
Jahody
Super zdravá maškrta: Jahody zlepšujú náladu i koncentráciu
Doprajte si jahody každý deň. Vždy vás odmenia dobrou náladou.
Nostalgické dobroty z čerstvých jahôd
Pripravte si s nami nostalgické pochúťky: Šľahačkový pohár, jahodová dreň či roláda
Jahodové maškrty, ktoré odolali času a sú stále populárne aj dnes.
jahodové recepty
15 jahodových receptov, ktoré musíte túto sezónu skúsiť!
Jahody, to je sladký začiatok leta :) Jahodová zmrzlina, dreň, koláče, džem, jahody so šľahačkou majú radi...
Kontaminované jahody boli dodané aj na Slovensko! Zdravotníci odporúčajú dodržiavať tieto opatrenia
Kontaminované jahody mali byť dodané aj na Slovensko! Zdravotníci odporúčajú dodržiavať tieto opatrenia
Čerstvé jahody pochádzajúce z Maroka mali byť dodané aj na územie Slovenska, konkrétne do zariadenia...