Pridať recept

Špargľová polievka s krutónmi

ingrediencie

250 g
špargľa
40 g
maslo
1 štipka
soľ
1 štipka
mleté čierne korenie
1 štipka
muškátový orech
300 ml
sladká smotana
2 ks
žĺtok
2 plátky
chlieb

postup

1.
Zo špargle odkrojíme koreň, od hlavičiek nadol ju opatrne olúpeme a umyjeme. Hlavičky špargle odkrojíme a uvaríme osobitne v slanej vode. Zvyšné časti špargle pokrájame na menšie kúsky, uvaríme a pretrieme.
 
2.
Vodu z hlavičiek i z pokrájaných zvyškom špargle zlejeme, zahustíme svetlou zápražkou, dobre prevaríme a zamiešame do nej pretretú špargľu a celé hlavičky.
3.
Nakoniec polievku okoreníme mletým muškátovým orieškom, zlepšíme smotanou rozmiešanou so žĺtkami a nakoniec pridáme z chleba pripravené krutóny.
4.
Ak použijeme zaváranú špargľu, nevaríme ju, len pokrájame na kúsky. Na prípravu polievky použijeme nálev z konzervy a horúcu vodu. Ďalší postup je taký istý ako pri čerstvej špargli.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Špargľa
Ako sa má špargľa variť? Väčšina ľudí robí prácu navyše, zbytočne!
Špargľa by mala byť mäkká, ale zároveň pevná a šťavnatá. To je pre niektorých ľudí ťažké dosiahnuť...
Ako skladujete špargľu? Takto vydrží čerstvá a chutná až týždeň
Ako skladujete špargľu? Takto vydrží čerstvá a chutná až týždeň
Skladovanie špargle sa zdá byť samozrejmosťou, no mnohí ľudia robia základnú chybu. Špargľa tak rýchlo...
Chlieb
Nenechávajte chlieb v chladničke! V týchto nádobách zostane čerstvý oveľa dlhšie
Jednou z najčastejších chýb je uchovávanie chleba v chladničke. To len zdanlivo predlžuje jeho čerstvosť...
Delikátna špargľa: Všetky recepty, ktoré potrebujete poznať, aby ste vždy pripravili tú najchutnejšiu  špargľu
Delikátna špargľa: Všetky recepty, ktoré potrebujete poznať, aby ste vždy pripravili tú najchutnejšiu špargľu
Jedna z najdelikátnejších zelenín má obmedzenú sezónu od apríla do júna, preto si ju treba vychutnať, kým...
Špargľa: Zelenina, ktorá zmení vaše jarné menu
Špargľa: Zelenina, ktorá zmení vaše jarné menu
Nastala sezóna špargle. Povieme vám, prečo by ste ju mali jesť a čo si z nej pripraviť.
Vyhadzujete konce špargle? Je to obrovské plytvanie. Takto ich môžete použiť
Vyhadzujete konce špargle? Je to obrovské plytvanie. Takto ich môžete použiť
Špargľa je veľmi jemná, ale má tvrdé, drevnaté stonky. Väčšina ľudí ich odreže alebo odtrhne a vyhodí. To...