Lekvárové pirohy
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
40
g
maslo
štipiek
soľ
1
ks
vajce
60
g
tvaroh
250
g
hrubá múka
200
ml
mlieko
1
téglik
slivkový lekvár
50
g
mak
30
g
práškový cukor
60
g
maslo
postup
Do 40g masla vmiešame so soľou a s vajcom postrúhaný tvaroh, prisypeme preosiatu múku a s mliekom vypracujeme vláčne cesto. Potom ho rozvaľkáme na hrúbku asi 1cm, nožom pokrájame na malé štvorce, na každý dáme lyžičku lekváru, dva protiľahlé rohy spojíme a kraje dobre stlačíme. Varíme v osolenej vode 5-7 minút podľa veľkosti. Uvarené pirohy necháme odkvapkať, podľa chuti ich pomastíme maslom, posypeme mletým makom, cukrom, perníkom, tvarohom podľa našej chuti.
Podobné recepty
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu a nebude ani lepší. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.