Pridať recept

Grilované kuracie prsia s bazalkou

ingrediencie

550 g
kuracie prsia
2 PL
olivový olej
2 PL
píniové oriešky
trochu
čerstvá bazalka
štipiek
mleté čierne korenie
štipiek
soľ
50 g
paradajkový pretlak

postup

Kuracie prsia zbavíme kože a viditeľných častí tuku. Rozložíme ich na zapekaciu misu a zľahka potrieme olivovým olejom. Grilujeme dozlata. Prelejeme zmesou z paradajkového pretlaku, orieškov a bazalky (zmes je nutné vytvoriť dopredu a všetko spoločne krátko prevariť). Chvíľu spoločne grilujeme tak, aby sa pridaná zmes na mäse zľahka pripiekla. TIP: Podávame so zeleninovým šalátom alebo bylinkovou ryžou.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Zapekané kuracie prsia s mozzarellou a paradajkami
Tradičná pochúťka: Zapekané kuracie prsia s mozzarellou a paradajkami
Chutné kuracie prsia zapekané s mozzarellou a paradajkami.
Kuracie prsia verzus stehná
Máte radšej kuracie prsia alebo stehná? Ktoré sú chutnejšie, výživnejšie a lacnejšie?
Je medzi kuracími prsiami a stehnami vôbec nejaký rozdiel? A ktorý výrez vkladáte do košíka častejšie?
Frozen chicken wings
Je možné uvariť kuracie mäso bez rozmrazenia? Je to bezpečné? Toto by ste mali vedieť!
Zabudli ste rozmraziť kuracie mäso? Je možné ho uvariť bez rozmrazenia?
Znova všetko zle: Trháte listy bazalky? V žiadnom prípade to už nerobte!
Znova všetko zle: Trháte listy bazalky? V žiadnom prípade to už nerobte!
Aj vy zvyknete lístky bazalky trhať prstami? Toto je dôvod, prečo to už nikdy nerobte!