Torta z muffinového cesta a polevou z marschmallow
1
minúta
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto
1
hrnček
detská krupica
1
hrnček
kyslá smotana
1
hrnček
cukor
125
g
maslo
1
hrnček
hladká múka
1
ks
kypriaci prášok do pečiva
kôra a šťava z citróna
Plnka
250
g
Mascarpone
250
ml
smotana na šľahanie
1
ks
stužovač šľahačky alebo želatínový stužovač do dezertov
Marcipán
180
g
penové cukríky (marshmallow)
600
g
práškový cukor
2
PL
studená voda
1
plátok
Cera
citrónová šťava
postup
1.
Korpus:
Krupicu zalejeme kyslou smotanou a necháme 10 minút odstáť. Pridáme rozpustené maslo, cukor a múku s kypriacim práškom do pečiva. Vmiešame kôru a šťavu z citróna. Poprípade môžme pridať nasekanú čokoládu, kúsky orieškov alebo hrozienka. Cesto rozdelíme na polovicu a upečieme 2 pláty alebo 1, ktorý prekrojíme. Dáme do tortovej formy a pečieme na 180 °C v nevyhriatej rúre cca 20-30 minút.
2.
Plnka:
Vyšľaháme si smotanu spolu so stužovačom. Primiešame mascarpone. Natrieme na korpus a priložíme druhý korpus. Aby korpus nebol príliš suchý môžeme poliať sirupom, šťavou z kompótu a pod. Trochou krému potrieme celú tortu.
3.
Marcipán:
Vo vodnom kúpeli si rozpustíme cukríky. Potom pridáme 400 g práškového cukru, kúsok Cery a pár kvapiek citrónovej šťavy. Vymiešame. Zvyšok práškového cukru postupne vmiesime do cesta. Vyvaľkáme a potiahneme ním tortu. Na ozdobu môžeme použiť vykrojené marcipánové srdiečka alebo rôzne ozdôbky.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.