Špagetový šalát s tigrími krevetami
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
g
tigrie krevety
2
strúčiky
cesnaku
4
PL
pomarančová šťava
4
PL
olivový olej
štipiek
soľ
350
g
špagety
1/2
zväzok
medovka
4
PL
creme fraiche
2
PL
citrónová šťava
štipiek
mleté čierne korenie
postup
1.
Krevety vylúpeme z pancierov, na chrbte ich pozdĺžne nakrojíme a odstránime tmavé črievko. Potom ich dobre umyjeme pod tečúcou vodou a osušíme. Cesnak ošúpeme a prelisujeme.
2.
Pomarančovú šťavu zmiešame s olivovým olejom a štipkou soli a do tejto marinády krevety naložíme zhruba na hodinu. Vo veľkom hrnci dáme variť osolenú vodu a špagety uvaríme al dente. Scedíme, prepláchneme studenou vodou a necháme dobre odkvapkať.
3.
Medovku opláchneme, osušíme a niekoľko lístkov na zdobenie si odložíme na bok. Ostatné lístky nakrájame na prúžky. Créme fraiche zmiešame s citrónovou šťavou, osolíme a okoreníme. Primiešame medovku.
4.
Krevety necháme odkvapkať, položíme pod gril a maximálne 2 minúty ich grilujeme z každej strany. Vo veľkej mise premiešame špagety so šalátovou zálievkou a pridáme krevety. Šalát podávame ozdobený lístkami medovky a citrónom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.