Zapečené tortellini s hríbmi
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
800
g
hríby
1
ks
cibuľa
2
strúčiky
cesnaku
7
PL
bazalkový olej
2
KL
oregano
600
g
lúpané paradajky
3
PL
múka
250
ml
suché červené víno
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
300
g
tortellini
250
g
syr Gouda
postup
1.
Hríby očistíme, vydrhneme vlhkou utierkou a pokrájame ich na hrubšie plátky. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame nadrobno.
2.
Na panvici rozpálime 4 lyžice oleja a dosklovita na ňom opražíme cibuľu a cesnak. Primiešame oregano, pridáme hríby a za miešania dusíme ďalej ešte 3 minúty. Paradajky necháme odkvapkať a šťavu zachytíme. Dužinu nakrájame nadrobno.
3.
Podusené hríby zaprášime múkou, necháme speniť a a potom za stáleho miešania podlejeme červeným vínom. K hubám pridáme pokrájané paradajky aj so šťavou, všetko osolíme a okoreníme. Na stredne silnom ohni ešte ďalších 10 minút povaríme.
4.
Rúru predhrejeme na 200°C. Tortellini uvaríme al dente podľa návodu na obale v dostatočnom množstve viacej osolenej vody. Potom ich scedíme, necháme odkvapkať a premiešame s lyžicou oleja.
5.
Dostatočne veľkú ohňovzdornú formu vymastíme lyžicou oleja a rozložíme v nej polovicu cestovín. Zalejeme polovicou hríbovej zmesi a potom na to nastrúhame polovičné množstvo syra. Celý postup opakujeme i so zvyškom omáčky a syra, nakoniec všetko pokvapkáme zvyškom oleja. Tortellini s hríbmi dáme zapiecť do strednej časti vyhriatej rúry zruba na 30 minút.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.