Linguine s krémom z brokolice a pistácií
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
brokolica
štipiek
soľ
1
ks
šalotka
2
PL
olivový olej
400
ml
zeleninový vývar
150
ml
creme fraiche
100
g
pistácie
štipiek
mleté čierne korenie
1
PL
citrónová šťava
2
PL
kapary
400
g
linguine
postup
1.
Brokolicu očistíme, umyjeme, rozdelíme na ružičky a v horúcej osolenej vode ich zhruba 5 minút varíme na skus. Brokolicu scedíme, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať.
2.
Šalotku ošúpeme, nakrájame nadrobno a na rozpálenom oleji ju opražíme dosklovita. Štvrtinu brokolice nasekáme nahrubo a pridáme k šalotke. Primiešame zeleninový vývar a créme fraiche.
3.
Polovicu pistácií namelieme najemno a pridáme do omáčky. Krátko ju necháme prejsť varom, stiahneme zo sporáka a rozmixujeme na pyré. Osolíme, okoreníme a dochutíme citrónovou šťavou. Pridáme zvyšok brokolice a polovicu kapár, všetko pomiešame a znova zohrejeme.
4.
Linguine uvaríme al dente podľa návodu na obale v dostatočnom množstve vriacej osolenej vody. Scedíme a necháme odkvapkať. Linguine premiešame s brokolicovo-pistáciovým krémom, upravíme na taniere a podávame ozdobené kaparami a zvyškom pistácií nasekaných nahrubo.
Podobné recepty
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu a nebude ani lepší. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.