Penne s cuketou a ricottou
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
cestoviny penne
štipiek
soľ
1
kg
cuketa
4
strúčiky
cesnaku
1
zväzok
bazalka
3
PL
olivový olej
350
g
syr Ricotta
štipiek
mleté čierne korenie
40
g
parmezán
postup
1.
Penne uvaríme al dente v dostatočnom množstve vriacej vody podľa návodu na obale. Potom ich scedíme a necháme odkvapkať.
2.
Cukety umyjeme, očistíme a v horúcej osolenej vode blanšírujeme 2 minúty. Potom ich opláchneme studenou vodou a nakrájame na plátky hrubé asi 1 cm. Cesnak ošúpeme a pokrájame nadrobno. Bazalku opláchneme, osušíme a nakrájame na prúžky.
3.
Na panvici rozpálime olivový olej. Plátky cukety asi 1 minútu pražíme na oleji, potom k nim pridáme cesnak. Penne premiešame s cuketou, bazalkou, ricottou, soľou a čiernym korením. Podávame posypané parmezánom.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.