Tagliatelle so šampiňónovou omáčkou
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
750
g
šampiňóny
800
g
cibuľa
150
g
slanina
1
PL
olej
400
g
cestoviny tagliatelle
štipiek
soľ
400
g
creme fraiche
250
ml
vývar
štipiek
mleté čierne korenie
1
zväzok
bazalka
50
g
parmezán
postup
1.
Šampiňóny očistíme, vydrhneme vlhkou utierkou a nakrájame nap látky. Cibuľu ošúpeme, prekrojíme napoly a tiež nakrájame na plátky.
2.
Slaninu nakrájame na prúžky. Na panvici rozpálime olej a slaninu na ňom vyškvaríme. Pridáme cibuľu a opražíme dosklovita.
3.
Pridáme šampiňóny a dusíme tak dlho, kým sa z nich tekutina nevyvarí.
4.
Tagliatelle uvaríme v dostatočnom množstve vriacej osolenej vody podľa návodu na obale, scedíme a necháme odkvapkať.
5.
K hubám pridáme créme fraiche ,vývar a všetko ešte 5 minút povaríme, potom dobre osolíme a okoreníme.
6.
Bazalku opláchneme, osušíme, pokrájame na prúžky a až tesne pred podávaním ju vmiešame do omáčky. Podávame posypané nastrúhaným parmezánom.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.