Pridať recept

Fettuccine s pestom a platesou

ingrediencie

3 strúčiky
cesnaku
50 g
bazalka
100 g
píniové jadierka
130 ml
olivový olej
50 g
parmezán
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
400 g
cestoviny fettuccine
250 g
paradajka
400 g
platesa

postup

1.
Cesnak ošúpeme. Bazalku opláchneme. Pesto pripravíme tak, že v mixéri rozmixujeme píniové jadrá, 100 ml olivového oleja, cesnak a lístky bazalky. Do pesta primiešame parmezán, osolíme a okoreníme.
 
2.
Fettuccine uvaríme al dente v osolenej vode podľa návodu na obale. Potom ich scedíme, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať. Do cestovín vmiešame lyžicu olivového oleja.
3.
Na paradajkách nakrojíme krížik, sparíme ich horúcou vodou, ošúpeme, zbavíme jadier a dužinu nakrájame na pásiky. Rybie filety umyjeme, osušíme, osolíme, okoreníme a vo zvyšku olivového oleja ich z oboch strán opečieme dozlatista.
4.
Cestoviny zohrejeme, dôkladne premiešame s pestom, dáme na taniere a posypeme pokrájanými paradajkami. Na každú porciu dáme opečený kúsok ryby, ktorú vopred potrháme na menšie kúsky a ozdobíme bazalkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať