Mexický šalát
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
kapusta biela hlávková
1
ks
kapusta červená hlávková
2
ks
cibuľa
1
ks
červená paprika
1
ks
žltá paprika
4
ks
paradajka
10
ks
čierne olivy
Zálievka
4
PL
olivový olej
4
PL
biely vínny ocot
1
PL
horčica
1
KL
soľ
mleté čierne korenie
1
KL
cukor
petržlenová vňať
postup
1.
Zálievka: Olej, ocot, horčicu, soľ, korenie a cukor rozšľaháme, pridáme nadrobno posekanú vňať a premiešame.
2.
Kapustu nakrájame na rezance. Červenú kapustu 5 minút blanšírujeme nad parou, opláchneme pod vodou a necháme odkvapkať. Cibuľu nakrájame na kolieska, papriku na rezance a rajčiaky na osminky.
3.
Zeleninu vložíme do misy, zalejeme zálievkou, zľahka premiešame a na 30 minút dáme na chladné miesto. Podávame ozdobené olivami.
Podobné recepty
Lepkavé zemiakové cesto? Naučte sa jednoduchý trik a zemiakové gule budú krásne jemné, hladké a nadýchané
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.