Pstruh na rozmaríne
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
pstruh
soľ
1
ks
citrón
korenie biele mleté
rozmarín
petržlenová vňať
pažitka
kôpor
100
g
maslo
postup
1.
Vypitvané pstruhy umyjeme, osušíme, posolíme z vonku aj z vnútra a pokvapkáme citrónovou šťavou.
2.
Rozmarín, petržlenovú vňať, pažítku a kôpor posekáme a zmiešame.
3.
Ryby obalíme v bylinkách a na chladnom mieste necháme 60 minút.
4.
Potom vložíme do pekáča, obložíme plátkami masla a v rúre vyhriatej na 200 stupňov pečieme asi 20 minút, podľa veľkosti rýb. V polovici pečenia ryby obrátime. Podávame s opekanými zemiakmi.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.