Pridať recept

Tvarohovo-tekvicová bábovka

ingrediencie

300 g
tekvica hokkaido
350 ml
12% smotana na varenie
200 g
hladká múka
1 ČL
kypriaci prášok
2 ČL
kakao
1 štipka
soľ
250 g
HERA maslová
250 g
hnedý cukor
4 ks
vajce
400 g
tvaroh
2 ČL
škorica
1 balíček
čokoládová poleva na tortu
125 g
kondenzované mlieko

postup

Štipka halloweenskej tematiky, kus výživnej tekvice a originálna sladká torta je na svete.

1.
V hrnci za občasného miešania dusíme 300 g tekvice so smotanou na varenie približne 20 minút. Rozmixujeme na pyré. Necháme pyré vychladnúť.
 
2.
Medzitým zmiešame múku, kypriaci prášok, kakao a soľ. Rozmixujeme si mixérom 100 g Hery, 100 g cukru a 1 vajce, až kým nebude cesto hladké. Cesto prelejeme do tukom vymastenej tortovej formy. Potom dáme formu do chladu.
3.
Predhrejeme rúru na 220 °C (teplovzdušnú na 220 °C). V hrnci necháme na miernom ohni rozpustiť 150 g Hery. Heru, tvaroh, 150 g cukru a škoricu vyšľaháme ručným mixérom do krémovej konzistencie. Pomaly pridáme tri vajcia. Z tekvice odoberieme na stranu 75 g a zvyšok pridáme do zmesi.
4.
Zmes dáme do tortovej formy a dáme piecť na 15 minút do predhriatej rúry. Znížime teplotu na 120 °C (teplovzdušnú na 100 °C) a necháme piecť 45 minút. Potom rúru vypneme a necháme v nej tortu chladnúť približne hodinu. Otvoríme dvierka a necháme ďalších 15 minút chladnúť.
5.
Čokoládovú polevu pripravíme podľa návodu na obale. Necháme vychladnúť a medzitým rozotrieme tekvicové pyré po celej torte. Potom tortu ozdobíme čokoládovou polevou. Tekvicový koláč dáme vychladnúť aspoň na dve hodiny.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
kubilu
31.8.2018 09:02 | |
+1 -0
V názve je "Tvarohovo-tekvicová bábovka", ale toto určite nie je recept na bábovku...
Anonymný nick
21.10.2016 17:28 | |
+0 -0
Kam ide to kondenzovane mlieko?